חקירת מצח
חקירת מצח, כמו כל חקירה, היא חוויה לא נעימה. המצוקה עלולה לגרום לכם לעשות טעויות שיעלו לכם ביוקר, ולכן ישנם מספר דגשים שחשוב מאוד לזכור מרגע שאתם מוצאים את עצמכם בסיטואציה הזו. עורך דין ליאור אשר שירת במשטרה הצבאית החוקרת, ולכן מכיר היטב את הגוף הזה ויודע איך לסייע לכל מי שנחקר בו.
מה חשוב לדעת על חקירת מצח?
* לחוקרים יש אינטרסים שונים משלכם – גם אם הם טוענים שהם לטובתכם.
* המשטרה הצבאית החוקרת מפעילה שלל תרגילים – כך למשל גם חייל שלכאורה לא שייך למצ"ח ומדבר אתכם בשיחת מסדרון תמימה יכול להיות חוקר במסווה. אל תגידו לאף אחד מה שאתם לא רוצים להגיד לחוקרים במצב של חקירת מצח.
* התשה – אחת הדרכים שבהן פועלים אנשי מצ"ח היא להתיש את הנחקרים. למשל, באמצעות שעות חקירה רבות, כשהחוקרים עצמם מתחלפים, או באמצעות הצגת אותה שאלה שוב ושוב. אתם לא חייבים לשתף פעולה – זכותכם להגיד שאתם עייפים, או שכבר עניתם על השאלה.
* מגבלת זמן – אם החוקרים ירצו להשאיר אתכם במעצר למשך יותר מ-24 שעות, הם יידרשו להביא אתכם בפני שופט שיאריך את המעצר או ישחרר אתכם.
* הזכות להיוועץ בעורך דין – בחלק גדול מהמקרים מצ"ח לא מזמנת את החייל לחקירה אלא מגיעה אליו בהפתעה. בהתאם לא ניתן להתייעץ מראש עם עורך דין, אבל לכל נחקר ונחקרת ישנה הזכות לדרוש מהחוקרים מפגש עם עורך דין. שימו לב: החוקרים אומרים לכם שזה סימן שאתם אשמים? אל תתרגשו. גם בית דין צבאי מכיר בזכות היסוד של כל נחקר לקבל ייעוץ משפטי.
ייעוץ שמונע הסתבכות מיותרת
כלל נוסף שחשוב לזכור לקראת חקירת מצח הוא שלחוקרים יש רשות לשקר לכם. בהתאם, אין סיבה להאמין באופן אוטומטי לכל מה שהם אומרים, ובכל מקרה מומלץ לקבל הכוונה ספציפית ממומחה בתחום. עורך דין ליאור אשר הוא כאמור יוצא יחידת מצ"ח, שירת כחוקר, רכז מודיעין וקצין מודיעין ביחידה המרכזית ולכן מודע לכל שיטות העבודה של יחידה זו. כתוצאה מכך הייעוץ שהוא מספק והליווי הצמוד מונעים הסתבכויות מיותרות. השירות ניתן בזמינות גבוהה מאוד, ומתוך רצון אמיתי לעזור לכל חייל או חיילת שנקלעו למצב לא נעים.