השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם

    שחרור ממעצר

    שחרור בידי קצין בתחנת המשטרה (שחרור בערובה, תנאי ערבות) –

    אדם הנעצר ע"י שוטר בלא צו בימ"ש, יובא לתחנת המשטרה לצורכי חקירה תחת פיקוחו של קצין החקירות בתחנת המשטרה. קצין החקירות הממונה יבדוק האם קיימת עילת מעצר. ככל וקיימת עילת מעצר העצור יובא בהתאם לצורכי החקירה עד כ-24 שעות להארכת מעצר בבימ"ש (מעצר ימים), אולם גם אם קיימת עילת מעצר הקצין הממונה יבחן באם קיימת חלופת מעצר שתאפשר את שחרורו של החשוד בעבירה במקום להחזיקו בתנאי מעצר מאחורי סורג ובריח.

    שחרור בערובה הינו חלופת מעצר כאשר השחרור מהמעצר הוא תחת תנאים מגבילים. הערובה יכולה להיות ערובה כספית (הפקדת כסף מזומן) או ערבות עצמית של החשוד (חתימה על כתב התחייבות), לבד או בצירוף ערבות או עירבון כספי של ערבים, כמו למשל בני משפחה.

    קצין ממונה מוסמך להתנות שחרור ממעצר בערובה, בהסכמת החשוד, בכל אחד מהתנאים הבאים:

    • איסור יציאה מהארץ והפקדת דרכון, לתקופה שלא תעלה על 3 חודשים.
    • איסור לקיים קשר או להיפגש עם מי שיקבע, לתקופה שלא תעלה על 30 ימים.
    • איסור יציאה ממקום המגורים במשך כל היממה או חלק ממנה, לתקופה שלא תעלה על 5 ימים.
    • חובת מגורים או הימצאות באזור שיקבע, לתקופה שלא תעלה על 15 ימים.
    • איסור כניסה לאזור או למקום שיקבע, לתקופה שלא תעלה על 15 ימים.
    • חובת הודעה על כל שינוי בכתובת המגורים או מקום העבודה.
    • חובה להתייצב בתחנת המשטרה במועדים שיקבע.
    • הפקדת כלי נשק כאשר מדובר בחשד לעבירת אלימות.

    * הערובה ותנאי השחרור יהיו בתוקף למשך 180 ימים, אם לא הוגש כתב אישום במשך תקופה זו. בית משפט רשאי להאריך את התקופה לבקשת התביעה או היועמ"ש.

    * אם לא הוארכה התקופה ולא הוגש כתב אישום, דמי הערבות יוחזרו.

    הבאת העצור בפני בימ"ש:

    1. לדעת הקצין הממונה יש צורך להתנות את הערובה בתנאים שאין הוא מוסמך לקבוע אלא בימ"ש.
    2. החשוד אינו מסכים להטלת הערובה בשל גובה הערובה ו/או תנאיה.
    3. החשוד לא המציא את הערובה במועד שנקבע ע"י הקצין הממונה.

    ערר ועיון מחדש על החלטת קצין ממונה –

    * ערעור על החלטת קצין ממונה יוגש לבית משפט השלום על גובה הערבות או סבירות תנאיה, המועד להגשת הערעור הוא בתוך 14 ימים מיום החלטת הקצין הממונה.

    ככל והתקיים שינוי נסיבות שיכול להשפיע על קביעת תנאי השחרור בערובה, ניתן להגיש ערעור לבית משפט השלום.

    עורך דין מעצרים

    עורך דין מעצרים

    מעצר, לכל פרק זמן שהוא, הוא חוויה קשה ומטלטלת. החוק מתיר לעצור אדם ל-48 שעות גם ללא צו של שופט, לעד 30 יום עם צו של שופט, ועד לתום ההליכים לאחר שמוגש כתב אישום. יחד עם זאת, מאחר ששלילת חירותו של אדם עוד לפני שהוכחה אשמתו חמורה ביותר, עורך דין מעצרים מיומן יצליח לקצר את המעצר ואף להוביל לשחרור מידי מהמעצר. סיוע לעצורים הוא אחד מתחומי המומחיות של עורך דין ליאור אשר.

    איך עורך דין מעצרים יכול לעזור לכם?

    * באמצעות חקירה של נציג המשטרה בדיון הארכת המעצר – עורך דין מנוסה יודע לערער על קביעות המשטרה ועל המהימנות שלה. למשל, דרך הצגת מידע שהמשטרה התעלמה או ניסתה להעלים, או על בסיס כשלים בחקירה. כל אלה הם שיקולים שנלקחים בחשבון ע"י שופט מעצרים ועשויים להביא לשחרור.

    * באמצעות תקיפת הראיות – עורך דין מומחה בתחום המעצרים יודע גם להציג את נקודות התורפה של הראיות, וכשאין ראיות חזקות אין גם הצדקה להארכת מעצר.

    * באמצעות הצגה משכנעת של הנסיבות האישיות – ישנם שופטי מעצרים שמתחשבים בנסיבות אישיות ולכן כדאי להשתמש גם בכלי זה.

    * באמצעות הצעת חלופות – כגון מעצר בית וכו'. בהקשר זה חשוב להבין שהארכת מעצר חייבת להתבסס על עילה רלוונטית כגון נזק אפשרי לחקירה או מסוכנות לחברה, ואם מעצר בית מאיין את העילה, אין צורך במעצר בבית מעצר.

    ניסיון רחב היקף שמתורגם לשירות מועיל

    עורך דין מעצרים הוא איש מקצוע שניצב לצד אדם ברגעים קשים במיוחד עבורו. בהתאם נדרשת לא "רק" מקצועיות, אלא גם רגישות גבוהה וכמובן זמינות מרבית. עורך דין ליאור אשר מקפיד על כל הנ"ל, ובנוסף מביא לידי ביטוי ניסיון רחב היקף. בין השאר הוא שירת במח"ש כך שהוא אמון על איתור כשלים בעבודת המשטרה, התמחה בפרקליטות מחוז חיפה פלילי ועבד כפרקליט בפרקליטות מחוז צפון פלילי ועל כן הוא מכיר היטב גם גוף זה, וכעורך דין בעל משרד משלו כבר ייצג בהצלחה עצורים רבים – כולל כאלה שנחשדו בביצוע עבירות חמורות ולמרות זאת מעצרם לא הוארך.

    השאירו פרטים

    ונחזור אליכם בהקדם




      קידום עורכי דין קידום עורכי דין
      דילוג לתוכן