שירות המילואים בעייתי עבורכם? פנו בדרכים המקובלות
במיוחד בשנה האחרונה מאז ה- 7 באוקטובר אזרחים רבים אשר סיימו מזמן את השירות הסדיר שלהם מוצאים את עצמם שוב חיילים למשך תקופות ארוכות, תקופות שחייל מילואים מעולם לא שירת בעבר. הדבר גורם לבעיות במשפחות רבות, בעיות כלכליות ובכלל לקשיים בתפקוד המשפחה והתנהלותה וישנם חיילים אשר בוחרים במצב זה פשוט לא להתייצב, להיחשב נפקדים ומעל 21 יום גם עריקים. מומלץ לא להגיע למצב זה. אם שירות המילואים הוא בעייתי עבורכם לאורך זמן, עדיף לפנות בדרכים המקובלות לקבלת פטור משירות מילואים. פניה בעזרת עורך דין תעלה משמעותית את הסיכויים לקבלת הפטור.
מצבים בהם צה"ל פוטר חיילי מילואים משירות
ישנן עילות שונות לקבלת פטור משירות מילואים אותן כדאי להציג במסגרת הבקשה. אחת מהן היא גיל. כאשר נשים מחויבות לשרת במילואים, המילואים אמורים להימשך עד גיל 38. גברים מקבלים פטור בגיל 40, קצינים בגיל 45 ובתפקידים מיוחדים עד גיל 49. אם חיילים עברו את הגיל והצבא עדיין לא העניק פטור זכותם לפנות ולקבל אותו. עילה נוספת היא דת. נשים דתיות יקבלו פטור מסיבה זו גם אם שירתו בצבא. גם גברים אשר מבחינתם השירות סותר את דרך החיים שלהם ועקרונותיהם יכולים לבקש פטור מסיבה זו. סיבות נוספות הן היריון ואף נישואים עבור נשים, וכן מצב בעייתי שיכול לתת פטור מזמני או קבוע כמו בעיות כלכליות, משפחתיות ואף רפואיות.
מדוע מומלץ להגיש את הבקשה בעזרת עורך דין?
ניתן אמנם להגיש בקשה לקבלת פטור משירות מילואים בעצמכם אך הדבר אינו מומלץ. הגשת הבקשה בעזרת עורך דין תבטיח שהדברים ייעשו באופן המקצועי ביותר, הבקשה תהיה מנוסחת היטב תוך הדגשת הסיבות לבקשה לפטור והצגתן לצבא בצורה הטובה ביותר. מעבר לכך, סירוב למתן הפטור יטופל ע"י עורך הדין באמצעות הגשת ערעור על כך וגם כאן הסיכוי לקבלת הבקשה בסופו של דבר תעלה באופן משמעותי כאשר ישנו עורך דין בתמונה. ליווי עורך דין צבאי עם ניסיון רב חשוב במיוחד כאשר הבקשה לפטור מוגשת לאחר שחייל היה כבר נפקד או עריק.
עו"ד ליאור אשר מתמחה במשפט הפלילי ובדיני הצבא. הוא מלווה ומייצג חיילים בנסיבות שונות, כולל בהגשת בקשות לפטור משירות, מילואים או סדיר, ועושה זאת בהצלחה רבה. מוזמנים ליצור קשר.